21 aprilie 2024, 5:55

TULCEA: Listă de așteptare pentru a vedea Delta înghețată

Turiștii care vor să vadă Delta înghețată au fost înscriși de un operator turistic pe liste de așteptare.

Un operator turistic din Delta Dunării are deja o listă cu clienţi care doresc să vină în rezervaţie atunci când lacurile şi canalele sunt îngheţate, pentru iubitorii de natură iarna în Deltă fiind un adevărat spectacol, anunță Radio România Constanța.

Zilele trecute, atunci când a fost ger în Deltă, lacurile şi canalele nu au îngheţat, datorită temperaturii ridicate a apei, spune Iliuţă Goean, unul dintre promotorii turismului lent în Rezervație, astfel că pasionații de fotografie și turiștii care vor să vadă și să imortalizeze spectacolul naturii în Delta Dunării s-au înscris pe liste așteptare, pentru a fi sunați când apele vor îngheța.

Iliuţă Goean spune că iarna în Deltă poate fi o experienţă fabuloasă pentru iubitorii de natură, dacă vizitatorii sunt echipaţi corespunzător:

“Este linişte, nu mai interacţionezi cu o grămadă de alte bărci, e acea deltă în care aveai libertatea să mergi unde vrei şi să nu fii călcat de nave rapide. Acum sunt 100 de specii de păsări care iernează în Deltă, oportunităţi pentru fotografi, pentru păsărari, pentru iubitorii de natură. Poate fi o experienţă fabuloasă, dacă eşti bine echipat, să mergi la un răsărit iarna, să mergi printre gheţuri”.

Foto: Facebook / Societatea Ornitologica Romana


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol