31 decembrie 2022, 0:05

Tumoră ovariană de 70 de kg, care cântarea mai mult decât pacienta, rezecată de medicii unui spital din Torino

O tumoră ovariană de 70 de kg, care cântarea mai mult decât pacienta, a fost rezecată de medicii unui spital din Torino.

”În literatura de specialitate nu există niciun precedent privind îndepăratea unei mase tumorale de o greutate similară. Tumoarea umplea toată burta pacientului ajungând până la plămâni, provocându-i grave probleme de respiraţie”, afirmă specialiaştii din Città della Salute.

Pacienta a fost salvată datorită unei duble intervenţii chirurgicale, care a eliberat-o de formaţiunea abdominală benignă atat de voluminoasă.

Săptămânile trecute, tânăra a ajuns la urgenţă cu insuficienţă respiratorie. Situaţia era foarte gravă şi pacienta risca să moară, din cauza compresiei pe care abdomenul o producea asupra plămânilor.

Pacienta a fost intubată şi ventilată mecanic în Camera de urgenţă de resuscitare. Prima intervenţie urgentă a făcut posibilă îndepărtarea a 52 de litri de material lichid. Acest drenaj al chisturilor a permis extubarea pacientei care a trecut astfel de prima fază critică.

În zilele următoare a fost efectuată o intervenţie chirurgicală delicată pentru îndepărtarea chistadenomului ovarului cu o greutate de aproximativ 25 de kilograme. Operaţia a avut succes şi după patru zile, tânăra a fost transferată la secţia de Dietetică şi Nutriţie Clinică, iar apoi a fost externată.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol