29 noiembrie 2021, 1:24

Tupeu sau prostie? A prezentat la intrare certificatul verde  al lui Emmanuel Macron

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Franța a prezentat pentru a intra într-un spital, unde avea programare și nu putea intra decât cu ajutorul certificatului verde, certificatul sanitar al lui Emmanuel Macron.

Tânărul din Marsilia, nevaccinat, avea o programare marţi la spitalul Salvator din oraș şi pentru a intra trebuia să prezinte certificatul sanitar, astfel că a decis să prezinte unul fals.

Şi a ales să fie chiar cel cu numele preşedintelui francez Emmanuel Macron. Certificatul președintelui ajunsese cu câteva zile ân urmă să fie distribuit pe internet.

Persoanele care controlau accesul în spital şi-au dat seama ce a făcut tânărul, dar totuşi l-au lăsat să intre. După care… au chemat poliţia.

Tânărul, care a fost reţinut, a explicat că a luat certificatul sanitar de pe internet pentru a se distra.

De la introducerea certificatului sanitar, în iulie 2021, folosirea unuia fals sau a unui certificat adevărat care îi aparţine altei persoane atrage o amendă de 135 de euro dacă este plătită în aceeaşi zi sau de 750 de euro dacă este plătită mai târziu. „Deocamdată, folosirea certificatului prezidenţial nu reprezintă o circumstanţă agravantă”, scrie Le Point.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.