25 noiembrie 2022, 13:34

Turcia. Anul acesta, una din cinci proprietăți a fost cumpărată de ruși

În ciuda piruetelor lui Erdogan și comportamentului său inconstant față de Putin, un lucru rămâne cert – Turcia este destinația favorită a rușilor, și nu vorbim doar de turism, ci și de investiții și imobiliare.

Când vine vorba de cumpărarea de proprietăți în străinătate, Turcia este „destinația” favorită a rușilor, fiecare a cincea proprietate vândută în țara condusă de președintele Recep Erdogan fiind achiziționată de un cetățean al Rusiei, relatează Kommersant.

Omer Faruk Akbal, președintele consiliului de administrație al Asociației turce pentru promovarea proprietăților imobiliare în străinătate (GIGDER) spune că suma medie investită de străinii care cumpără case este de 245.000 de dolari pe casă. De la începutul acestui an, au fost realizate peste 50.000 de astfel de investiții. Fiecare a cincea proprietate merge către un rus.

Totuși, mulți ruși sar de praagul mediu de 245.000 de dolari și preferă investiții imobiliare mai scumpe, de peste 400.000 de dolari.

Potrivit Intermark Real Estate, începând cu februarie 2022, cele mai populare locuri pentru rușii care cumpără proprietăți în străinătate sunt Turcia (23% din tranzacții), Emiratele Arabe Unite (17%), Thailanda (16%), urmate de Georgia și Kazahstan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol