20 iunie 2024, 2:34

Turiștii vor avea nevoie de un nou document pentru a călători în UE: paşapoarte COVID-19

Pandemia de coronavirus a afectat sectorul turismului.

Într-o videoconferință, miniștrii Turismului din Uniunea Europeană au analizat situația și au hotărât să  introducă aşa-numitele „paşapoarte Covid-19”, dar și posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii, scrie agerpres.ro.

Ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli susține că: „Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat…din cauza pandemiei de coronavirus. Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza„.

Croatul este de părere că acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”.

Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate„, a mai spus Gari Cappelli.

Comisarul european pentru piaţa internă, francezul Thierry Breton, arată că sectorul turismului va avea nevoie de „fonduri fără precedent pentru a depăşi criza” și mai susține că „este nevoie de un „nou Plan Marshall” cu un buget european puternic, pentru a relansa Europa şi a pune la punct o uniune mai puternică şi mai rezistentă”.

sursa foto: infocons.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol