23 ianuarie 2022, 16:29

Turiștii vor putea sta la plajă, la mare, fără mască, de la 1 iunie, anunță premierul Florin Cîțu

Turiștii vor putea sta la plajă, la mare, fără mască, de la 1 iunie, anunță premierul Florin Cîțu. Premierul a anunţat, la Constanța, că decizia este agreată de toate autoritățile și va fi oficializată de comitetele care vor stabili noile măsuri valabile din prima zi de vară: „Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă, aici este un conses, am venit cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord.”

După ce s-a întâlnit cu reprezentanții restaurantelor și hotelurilor de pe litoral, premierul a anunțat că o altă propunere este ca aceste unități turistice să poată primi clienți la capacitate mai mare decât impune rata de incidență dacă toți oaspeții sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Toate propunerile vor fi analizate vineri: „Putem să fim la restaurant în capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Din partea industriei am primit propuneri și soluții, pe care le punem în discuție în comitetul interministerial și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare.”

Pentru a atrage clienții, unitățile turistice ar putea afișa la intrare un mesaj, mai spune premierul:

„Să avem și un semn, campanie „locație sigură, noi ne-am vaccinat”, un semn care va fi pus în acele locații în care personalul este deja vaccinat. Sper să vedem acest semn în toate locațiile din litoralul românesc.”

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.