9 iulie 2020, 14:13

Turnul Televiziunii Române, luminat în alb și roșu, în semn de prețuire faţă de cei aflaţi în prima linie a luptei împotriva COVID-19

Cu devotament și spirit de sacrificiu, sunt prezenți zilnic la datorie, muncind în condiții dificile și asumându-și riscuri pe care puțini dintre noi ni le-am asuma.

Li se spune „cei din linia întâi”. Cadre medicale, polițiști, pompieri, militari, jandarmi – cu toții sunt conștienți de rolul lor și îl îndeplinesc așa cum pot mai bine.

Din 12 aprilie, în fiecare seară, Turnul Televiziunii Române (TVR) se luminează, în semn de prețuire pentru eforturile depuse de cei care formează prima linie în lupta împotriva Covid-19.

În alb și roșu

Începând de duminică, turnul Televiziunii Române va fi luminat în alb și roșu.

Potrivit unui comunicat, gestul este un semn de prețuire pentru cei prezenți zilnic la datorie, muncind în condiții dificile și asumându-și riscuri pe care puțini și le-ar putea asuma: cadre medicale, polițiști, pompieri, militari și jandarmi.

În lume, astfel de gesturi de mulțumire pot fi văzute pe clădiri precum Empire State Building sau Tour Eiffel, dar și pe clădiri monument din Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Turnul TVR din Capitală este primul edificiu din țară care aduce în acest fel un omagiu celor din prima linie a luptei cu virusul ucigaș, potrivit tvr.ro.

Gest de solidaritate

Lumini albe și roșii – simbolizând solidaritatea dintre Televiziunea Română și sistemul medical românesc, lumini tricolore, dar și animații sugestive, diferite în fiecare seară, vor putea fi văzute nu doar de bucureșteni, ci de toți românii, la finalul principalei ediții a Telejurnalului de la TVR 1, începând cu seara de duminică. Imaginile vor fi live și pe pagina oficială de FaceBook TVR 1.

Proiectul este realizat in colaborare cu artistul Sergiu Doroftei, care s-a alăturat demersului Televiziunii naționale, din dorința de a-și exprima astfel și în mod personal recunoștința.

Absolvent al Universității de Arte din București și fost angajat al TVR, Sergiu Doroftei este activ pe scena locală de artă contemporană, având o experiență de 15 ani în domeniul video.

Odată cu acest demers, Televiziunea Română lansează invitația și altor instituții de a-și arăta astfel respectul față de cei din linia întâi.

Istoria Turnului Televiziunii Române, aici:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.