25 septembrie 2020, 8:56

Turismul, în vremea coronaviruslui. Cu cât despăgubește o țară turiștii care se infectează pe teritoriul său

Măsurile de relaxare au fost implementate treptat în toate țările lumii. De curând, de când sezonul estival a fost declarat deschi, mai toate statele vin cu idei și beneficii care să atragă turiștii să le aleagă destinațiile.

Așa se face că unele țări sunt gata să asigure turiștii că sunt sigure prin oferirea unor garanții de până la 3.000 de dolari, celor care au ghinionul de a se îmbolnăvi de coronavirus în timp ce se află în vacanță. Pe de cealaltă parte, alte state oferă chiar și zboruri gratuite sau reduceri considerabile la pachetele turistice, anunță CNN.

Singura țară care este gata să despăgubească oamenii este Uzbekistanul, care a anunțat că va oferi turiștilor care se infectează cu COVID-19 în timpul vacanței, suma de 3.000 de dolari. Oferta este parte dintr-o campanie națională intitulată „Uzbekistan: garanția unei călătorii sigure”, care a fost inițiată de autorități doar pentru a asigura turiștii că țara lor este una sigură și că șansele de infectare sunt minime.

Totodată, și Cipru a anunțat că va acoperi costurile de tratament, cazare și masă celor care se infectează cu coronavirus în timpul șederii.

Elveția pune la dispoziție turiștilor reduceri de până la 65% pentru mai multe pachete hoteliere incluse în programul „Geneva Boxes”, iar stațiunea mexicană Cancun a implementat o campanie ce propune două nopți de cazare gratuite, la două plătite și rambursarea tarifului unui bilet de avion, pentru ca vizitatorii să poată aduce și un însoțitor.

Un sondaj realizat de Asociația Internațională a Transportului Aerian arată că oamenii încă nu sunt dispuși să călătorească în această perioadă și că încă au rezerve în a-și părăsi țările de reședință. Potrivit datelor oferite 45% dintre respondenți au spus că speră să călătorească în câteva luni de la pandemie, în timp ce 33% au indicat că vor evita călătoriile în viitor pentru a reduce riscul se infecta cu noul coronavirus, potrivit Digi24. 

Sursă Foto: traveldailymedia.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.