CITIRE

Turul muzeelor mai puțin cunoscute din România îți...

Turul muzeelor mai puțin cunoscute din România îți oferă o experiență de neuitat

Castle Break, prima iniţiativă de redescoperire a castelelor şi conacelor mai puţin cunoscute din România prin turism cultural, își reia activitatea de astăzi, 3 aprilie.

Inițiat de Asociația ARCHÉ în 2013, proiectul Caste Break se află la cea de a șasea ediție, iar anul acesta propune vizite la peste 20 de castele, palate, case sau vile, aducând parfumul și culoarea fostelor elite mai aproape de curioșii pasionați de arta autohtonă.

sursa greatnews.ro

În cadrul turului de la Castle Break, vizitatorii beneficiază de activități multiple și diverse precum vizite la castele și conace puțin cunoscute publicului larg, tururi ghidate chiar de către descendenți ai unor vechi familii nobiliare sau antreprenori curajoși, plimbări cu drezina și incursiuni în mină.

Pentru cei mai pofticioși, sunt pregătite prânzuri savuroase sau ospețe boierești, servite chiar în curtea unor foste reședințe nobiliare. Acestea sunt însoțite de degustări de vinuri alese din pivnițele celor mai lăudate crame.

sursa flickr.com

În acest an, organizatorii tururilor culturale au pus la dispoziție noi destinații pline de mister. De exemplu, în afară de „vedetele” consacrate precum Castelul Banffy din Bontida și Castelul Sturdza din Miclauseni, noile excursii vor include și castelul baroc al familiei Bornemissza, aflat în Giurgiu, Castelul Ugron din Zău de Câmpie, Castelul Bethlen din Racos și Castelul Teleki din Uioara, informează News.ro.

sursa playtech.ro

Castle Break este o cupolă pentru tururi culturale din toate regiunile țării, propunând experiențe de călătorie inedite și autentice. Tururile culturale durează între 1-3 zile și sunt organizate la sfârșitul săptămânii, din aprilie până în noiembrie. Itinerariile propuse includ, de asemenea, descoperirea unor meșteșuguri aproape uitate, dar și a oamenilor care le practică și le transmit noilor generații.

Întreaga listă a obiectivelor ce pot fi vizitate, dar și modalitatea de înscriere în tururi este disponibilă pe Castle Break.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.