4 iunie 2023, 15:58

Twitter nu exclude posibilitatea de a-i suspenda contul lui Donald Trump

Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul @realDonaldTrump, al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe rețeaua de socializare Twitter, scrie cotidianul francez Le Parisien.

În conflict

Însă liderul de la Casa Albă este în conflict cu reţeaua de socializare care a marcat două din tweet-urile sale, referitoare la votul prin corespondenţă din SUA, prin menţiunea „verificaţi faptele”.

Twitter a ”ascuns” apoi un mesaj al preşedintelui american pentru încălcarea regulilor reţelei sociale pentru „apologia violenţei”. „Când încep jafurile, încep şi focurile de armă”, a scris Trump într-un tweet postat în contextul confruntărilor între manifestanţi şi poliţişti care au izbucnit în mai multe oraşe americane, după decesul la 25 mai a afro-americanului George Floyd, în vârstă de 46 de ani, asfixiat la Minneapolis de către un poliţist alb.

Examinat ca oricare altul

Directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Pickles, a declarat joi, în timpul unei audieri în Parlamentul Regatului Unit, că tweet-urile lui Donald Trump sunt examinate la fel ca oricare altele venind de la conturi verificate.

„De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre”, a declarat Pickles în cursul unei audieri virtuale în Comitetul parlamentar responsabil de sectorul digital. „Dacă un utilizator pe Twitter continuă să încalce regulile noastre, atunci vom continua să avem discuţii pe toate căile care ni se oferă”, a adăugat el.

Să respecte regulile!

Parlamentarii l-au întrebat în două rânduri pe Pickles dacă aceasta înseamnă că și contul preşedintelui american poate fi suspendat dacă șeful Executivului american continuă să încalce regulile.

„Fiecare cont de Twitter este supus regulilor Twitter”, a răspuns el de fiecare dată.

Ce fac alții

Și Snapchat, reţeaua socială foarte în vogă în rândul tinerilor, s-a alăturat Twitter, anunţând miercuri că nu va mai promova mesaje ale preşedintelui american, pentru a atenua ecoul enunţurilor care „incită la violenţă rasială”.

În schimb, Facebook, prima reţea socială din lume, ca număr de utilizatori, a decis să nu marcheze şi nici să cenzureze în vreun fel mesajele preşedintelui american, provocând nemulţumirea mai multor angajaţi ai platformei, care au participat la o grevă online.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol