7 iunie 2023, 7:45

În curând, Uber va accepta plata cu bitcoin

Uber Technologies Inc. se va alătura într-o zi unor companii precum Microsoft Corp. și va accepta bitcoin ca opțiune de plată în aplicația sa. Dara Khosrowshahi, directorul executiv, a declarat că Uber va accepta criptomonede „la un moment dat” în viitor.

„Acesta nu este momentul potrivit”, a spus el într-un interviu.

Khosrowshahi a menționat ca obstacole costul schimburilor din monedă reală (fiat) în bitcoin și invers (taxe mari pe tranzacții) și impactul asupra mediului al mineritului digital.

„Pe măsură ce mecanismul de schimb devine mai puțin costisitor și devine mai prietenos cu mediul, cred că ne veți vedea înclinându-ne puțin mai mult spre cripto”, a spus Khosrowshahi.

El nu a oferit niciun fel de indicație despre când se poate întâmpla acest lucru. Deși compania se concentrează pe bitcoin,  Khosrowshahi a spus că și alte criptomonede, cum ar fi ethereum, ar putea fi opțiuni.

Deși interesul pentru criptomonede a crescut în ultimii ani, multe companii au întârziat să le accepte ca mod de plată. În 2014, Microsoft a început să accepte bitcoin ca mijloc de plată în magazinul său online. Recent, Tesla a început să accepte Dogecoin, o criptomonedă bazată pe meme-uri, pentru unele dintre produsele sale din magazinul online.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol