10 iunie 2022, 13:31

Ucraina legalizează canabisul în urma războiului

Ministerul Sănătății de la Kiev, Viktor Liașko, susține că este pregătit să asigure un ciclu complet de producție a medicamentelor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline.

Guvernul de la Kiev susține proiectul de lege.

Cu privire la reglementarea plantelor de canabis în scopuri medicale, industriale, activități științifice și științifice-tehnice pentru a crea condiții pentru extinderea accesului pacienților la tratamentul necesar al cancerului și al tulburării de stres post-traumatic rezultat în urma războiului”, a scris Liașko într-o postare pe Facebook.

Înțelegem efectele negative ale războiului asupra sănătății mintale. Înțelegem numărul de persoane care vor avea nevoie de tratament medical în urma acestei expuneri. Și înțelegem că nu este timp de așteptat. Prin urmare, am pregătit deja baza legală pentru asigurarea întregului ciclu de producție a drogurilor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și procesare până la producția cu drepturi depline”.

Se va institui și un control strict asupra cultivării, producției și vânzării de droguri, având în vedere sensibilitatea acestei probleme în societate, notează ziare.com.

sursa foto:news.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol