20 iunie 2024, 1:53

Ucraina mulțumește României: Vă mulțumim că acceptați ucrainenii ca fiind ai voștri

Ucraina mulțumește României pentru modul în care i-a primit pe refugiații ucraineni.

Duminică, președintele României, Klaus Iohannis, a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Tocmai am avut o convorbire telefonică cu președintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinere din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană. Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Și Volodimir Zelenski a scris pe Twitter.

Continuăm discuțiile cu partenerii internaționali. I-am informat pe președintele Zuzana Caputova și pe președintele Klaus Iohannis legat de contracararea agresiunii ruse, crimele de război ruse, mai ales asupra civililor și le-am mulțumit pentru sprijinul acordat poporului ucrainean. Am discutat și de drumul nostru spre Uniunea Europeană”.

Prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a transmis un mesaj emoţionant în care mulţumeşte României.

Vă mulțumim că acceptați ucrainenii ca fiind ai voștri. Bineînțeles, nu așa și-a imaginat Ucraina integrarea în Europa… Dar încălziți și salvați, se vor întoarce cu siguranță acasă. Cu căldura voastră în inimi”, a scris Olena Zelenska într-un mesaj postat pe Facebook.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol