21 mai 2022, 11:33

Ucrainenii sunt supărați de personajul-hoț care apare în ”Emily in Paris”. De ce nu e de la Moscova?

Scandal de recuzită în Ucraina. De ce personajul care fură de prin magazine este de origine ucraineană și aduce prejudicii imaginii țării? Nu putea să fie de la Moscova?

Ministrul ucrainean al Culturii a trimis Netflix o plângere în care reclamă drept ”jignitoare” apariția în serialul ”Emily in Paris” a unui personaj feminin de origine ucraineană, relatează BBC News.

Faptul că personajul interpretat de actrița ucraineană Daria Pancenko fură haine dintr-un magazin de lux din Paris este considerat drept jignitor la adresa imaginii țării, acuză oficialul de la Kiev.

”Emily in Paris” este un serial produs de Netflix, rolul principal revenind actriței americane Lily Collins. Prietena ei, Petra, o femeie din Ucraina, cu gusturi îndoielnice în materie de modă, fură mai multe ținute vestimentare dintr-un magazin de lux. Incidentul devine moralizator și face ca relația de amiciție dintre cele două să ia sfârșit.

O jignire la adresa Ucrainei

Oleksandr Tkacenko, ministrul Culturii, a descris imaginea caricaturală în care este prezentată Petra drept ”jignitoare” la adresa Ucrainei.

„În Emily in Paris, avem o imagine caricaturală a unei femei din Ucraina, imagine care este inacceptabilă. Mai mult, este jignitoare”, a scris Tkacenko pe platforma Telegram. „Așa sunt văzuți ucrainenii afară?”, a adăugat el, potrivit BBC.

Cu toții ne-am dori să fie din Moscova

Potrivit presei din Ucraina, Tkacenko a trimis către Netflix o scrisoare în care reclamă acest lucru.

Unul dintre cetățenii ucraineni care trăiește la Paris a fost de acord cu protestul ministrului Culturii. Femeia a scris pe Instagram că modul în care este portretizată Petra este ”rușinos și scandalos”. Postarea a înregistrat 75.000 de aprecieri.

Alți internauți au venit în apărarea serialului, printre ei fiind și producătoarea de film Natalka Yakimovici: „Deci, într-un serial TV, personajele negative pot fi orice mai puțin ucraineni? Evident, cu toții ne-am dori ca Petra să fie din Moscova, dar nu întotdeauna obții ceea ce vrei”.

Stereotipuri

Cu toate acestea nu numai ucrainenii ar trebui să fie nemulțumiți, ci și francezii. Prezentarea unora este deseori caricaturală și stereotipă.

Când a fost lansat primul sezon, Emily in Paris a fost criticat în special în Franța pentru că ar promova imagini stereotip despre Paris și despre parizieni.

Francezii sunt descriși aici ca oameni nepoliticoși care poartă berete și își înșală frecvent partenerii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol