7 februarie 2024, 18:25

UE va ajunge la un acord privind embargoul asupra petrolului rusesc „în câteva zile”, afirmă Germania

Uniunea Europeană va ajunge probabil la un acord privind un embargo asupra importurilor de petrol rusesc „în câteva zile”, a declarat luni ministrul german al economiei, care a precizat însă că, pentru a reduce fondurile de război ale Rusiei, ar putea fi necesară limitarea prețurilor globale ale petrolului, potrivit The Guardian.

„Vom ajunge la un progres în câteva zile”, a declarat Robert Habeck pentru postul german de televiziune ZDF, întrebat despre un embargo petrolier al UE ca represalii la invazia Rusiei în Ucraina.

El a avertizat, totuși, că un embargo nu ar slăbi automat Kremlinul. Creșterea prețurilor petrolului la nivel mondial după ce SUA au anunțat un embargo asupra petrolului rusesc a permis Moscovei să încaseze venituri mai mari în timp ce vinde volume mai mici.

Prin urmare, Comisia Europeană și SUA lucrează la o propunere care vizează a nu mai plăti „orice preț” pentru petrol, respectiv o limitare a prețurilor globale, a spus el.

„Este, evident, o măsură neobișnuită, dar acestea sunt vremuri neobișnuite”, a spus el. „Această cale funcționează doar dacă multe țări se alătură… și acesta se dovedește a fi punctul de blocaj.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol