CITIRE

Uimitoarea biserică transparentă – un monume...

Uimitoarea biserică transparentă – un monument arhitectural de excepție | FOTO, VIDEO

Biserica transparentă este alcătuită din 30 de tone de oțel și 2.000 de traverse și este construită pe o fundație de beton armat. Impresionanta structură a fost realizată în cadrul proiectului „Citind printre rânduri”, o colaborare între tinerii arhitecți belgieni Pieterjan Gijs și Arnout Van Vaerenbergh.

„Citind printre rânduri” cuprinde operele a 12 artiști din regiunea Borgloon – Heers. Acest proiect este o inițiativă în cadrul căreia Muzeul de Artă Contemporană din orașul Hasselt va prezenta opere de artă în spațiul public.

sursa: Incredibilia.ro

Artiștii au folosit plăci orizontale pentru a transforma conceptul de biserică tradițională în biserica transparentă, iar rezultatul este o adevărată operă de artă. Biserica transparentă nu are o funcție bine definită, iar clădirea este concentrată asupra propriei sale experiențe vizuale.

sursa: Incredibilia.ro

Pe lângă asta, datorită faptului că biserica nu îndeplinește rolul pe care astfel de structuri îl au prin tradiție, opera de artă poate fi interpretată ca o reflecție asupra utilității reduse a bisericilor din zonă și refolosirea lor pentru potențialul artistic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.