3 martie 2021, 7:00

UiPath – afacerea de miliarde de dolari, fondată de doi români

Pe blogul său, jurnalistul Radu Tudor semnează un articol în care prezintă reușita a doi români de a fonda o firmă ce a ajuns să fie evaluată la un nivel de trei miliarde de dolari. Este vorba de firma UiPath, ale cărei baze au fost puse de către Daniel Dines şi Marius Tîrcă.

„UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), fondată de doi români, în 2015, a anunţat, marţi, că a primit o finanţare seria C în valoare de 225 de milioane de dolari, astfel că a ajuns să fie evaluată la 3 miliarde de dolari, triplu faţă de nivelul din martie.

Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanţare Seria A şi B, a participat şi la runda prezentă.

UiPath a primit finanţări de peste 400 de milioane de dolari de la investitori, printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp şi acum Sequoia. Compania a obţinut o finanţare Seria A în aprilie 2017, când avea 200 de clienţi, astfel că a fost evaluată la 140 de milioane de dolari. A primit apoi alte 153 de milioane de dolari în martie 2018, ceea ce i-a urcat evaluare la 1,1 miliarde de dolari, devenind astfel, în limbajul popular al industriei, „unicorn” (o valoare de peste 1 miliard de euro).

Start-up-ul cu orgini româneşti, care a fost fondat în 2015, la Bucureşti, de doi antreprenori românia – Daniel Dines şi Marius Tîrcă, plănuieşte să folosească finanţarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluţii complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în iniţiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise şi a investi în oportunităţi de achiziţie. Compania deţine platforma de Enterprise RPA, care permite designul şi implementarea rapidă de roboţi software („lucrători digitali”).”

Citiți articolul integral: AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.