29 noiembrie 2021, 19:34

Ultimele zile din viața actorului Robin Williams. Un documentar ca un pumn în plex

Documentarul „Robin’s Wish”, care narează ultimele zile din viața lui Robin Williams, va fi lansat în Statele Unite la 1 septembrie. Specialiștii apreciază că scurtmetrajul se anunţă a fi un pumn în plex, notează cotidianul italian Il Giornale. Și asta, pentru că pune publicul spectator în fața unei boli care nu ține cont de nimic și de nimeni, o boală care a distrus un actor de geniu. Cu atât mai mult, cu cât până să se afle despre suferința actorului, se făcuseră nenumărate speculații pe marginea sinuciderii acestuia.

Lupta cu boala

Filmul regizat de Tyler Norwood  arată pentru prima dată lupta actorului împotriva demenței cu corpi Lewy.

Dementa cu corpii Lewy este o asociere a două boli degenerative, şi anume: boala Alzheimer şi boala Parkinson. Astfel, aşa cum întâlnim și în boala Alzheimer, demența cu corpii Lewy determină progresiv degenerarea intelectuală şi fizică din cauza distrugerii celulelor creierului. Asemănarea cu boala Parkinson o fac, în principal, tremorul și rigiditatea musculară.

Aceasta apare mai frecvent la bărbații trecuți de 50 de ani.

Episoade dureroase din ultima perioadă a vieții

Soția actorului, Susan Schneider Williams, a dezvăluit episoade dureroase petrecute în zilele de dinainte de sinucidere.

Documentarul a fost realizat exact la șase ani de la moartea actorului american. La 11 august 2014, Robin Williams a fost găsit spânzurat în conacul său Paradise Cay, din California.

Declinul brusc al actorului, a cărui boală a fost descoperită în 2013 – demența difuză cu corpi Lewy – l-a aruncat în cea mai neagră disperare.

Se închide un cerc

„Prin acest documentar am vrut să închid un cerc și să onorez amintirea lui Robin – a explicat regizorul Norwood într-o conferință de presă. ”Întreaga lume va putea analiza mai în profunzime caracterul inspirator și experiențele unui om cu adevărat incredibil, care a atins inimile tuturor. Sper că vom face un bine lumii arătând calvarul prin care trecea Robin”, a adăugat acesta.

Documentarul „Robin’s Wish” a reconstituit ultimele zile din viața unuia dintre cei mai strălucitori și iubiți actori ai cinematografiei mondiale, prin mărturisirile și contribuțiile actorilor, regizorilor și medicilor care l-au frecventat în ultimul an.

Mărturia regizorului Shawn Levy

Printre aceștia se numără şi regizorul Shawn Levy, care l-a regizat în ultimul său film „Noaptea la muzeu – Secretul faraonului” și care a observat – în timpul filmărilor – agravarea stării de sănătate a lui Williams: „Era clar pentru toată lumea de pe platoul de filmare că ceva nu era în regulă cu el“.

Mai ales soţia sa, Susan Schneider, a fost cea care a povestit drama trăită și declinul tragic al lui Robin Williams.

Actorul era conștient de starea lui

„Mersul său era lent și nesigur, uneori nu se mai putea mișca și când ieșea, se simţea frustrat. Cel mai rău era atunci când se bloca în timp ce vorbea, pentru că nu-şi găsea cuvintele. Avea probleme de vedere, nu putea evalua distanța și nici profunzimea. Avea o stare permanentă de confuzie, iar apoi, i-au diagnosticat boala. Știa asta, era conștient de cât de gravă era, dar încerca mereu să se controleze. În ultima lună însă, nu mai reuşea deloc şi a cedat”, a povestit soția lui Robin Williams.

Cu toate acestea, la câteva zile de la comemorarea morții sale, soția lui dezvăluie: „Am suferit atât de mult pentru decizia sa, întreaga familie, dar l-am iertat, nu-l pot învinovăți pentru nimic. Pentru mine, el a fost cel mai bun bărbat pe care l-am cunoscut vreodată”.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune Mork and Mindy. Nominalizat de patru ori la Premiile Oscar, a câştigat statueta pentru rolul secundar din Good Will Hunting, unde interpreta rolul unui psiholog înţelept, dar ursuz. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei americane de Film pentru rolurile din Good Morning VietnamDead Poets Society şi The Fisher King.

Ultimul său proiect era dedicat televiziunii – serialul The Crazy Ones, realizat timp de numai un sezon pentru CBS, unde interpreta rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenţii de publicitate. Serialul a fost anulat de producători după doar un sezon.

Pe marele ecran, ultimul său proiect, aflat acum în post-producţie, este Night at the Museum: Secret of the Tomb.

Robin Williamsse căsătorise cu Susan Schneider, cea de-a treia soţie, în 2011. Actorul avea trei copii din mariajele anterioare: Zachary (31 de ani, din căsătoria cu Valerie Velardi), Zelda (25 de ani) şi Cody (22 de ani) – din căsătoria cu Marsha Garces, dădaca primului său fiu. Marsha a fost cea care a depus actele de divorţ, în 2008.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.