3 iunie 2020, 14:57

Un actor român, nominalizat la British Independent Film Awards

Alec Secăreanu (foto) este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la premiile British Independent Film Awards pentru filmul Tărâmul binecuvântat/God’s Own Country.

Sursă imagine: Facebook.com

Filmul este anunțat ca unul dintre cele mai promițătoare pelicule ale anului 2017, fiind deja premiat în mai multe rânduri la festivaluri de cinematografie printre care: Directing Award la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Special Jury Award la TIFF Cluj, Audience Award la Frameline San Francisco International LGBTQ Film Festival, informează Cinemagia.ro.

La gala producțiilor independente britanice, Tărâmul binecuvântat are 11 nominalizări la 10 categorii, printre care se numără: cel mai bun film independent, cel mai bun scenariu sau cea mai bună regie. Actorul român concurează pentru cel mai bun actor principal alături de Jamie Bell (Liverpool), Josh O’Connor (partenerul lui Alec în God’s Own Country), Johnny Harris (Jaebone) și Paddy Considine (Journeyman).

Popularitatea acestui film în presa internațională vine și din faptul că abordează unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului: tematica LGBTQ. Criticii de film aseamănă Tărâmul binecuvântat cu producția hollywoodiană Brokeback Mountain.

Povestea peliculei este cea a dragostei emoționante dintre tânărul fermier britanic Johnny Saxby (Josh O’Connor) și muncitorul român Gheorghe (Alec Secăreanu), venit ca zilier la ferma Yorkshire. Abordarea este una totuși lipsită de tendința de a exagera rolul și valoarea sentimentelor – comparativ cu filmele de la Hollywood, de exemplu.

Josh O’Connor (stânga) și Alec Secăreanu (dreapta) / Sursă imagine: theupcoming.co.uk

În România, filmul va fi lansat pe 17 noiembrie.

Puteți urmări mai jos trailerul:

 

[Sursă imagine cover: Youtube.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.