28 noiembrie 2022, 13:05

Un adolescent american a câștigat trei milioane de dolari. Este campion modial la Fortnite, jocul video al momentului

Este bine cunoscut faptul că jocurile video sunt în plină ascensiune și că milioane de tineri sunt din ce în ce mai pasionați și mai interesați să le descopere și chiar să devină camopioni modiali. Este exemplul unui adolescent american care a reușit să câștige suma record de trei milioane de dolari după ce a devenit campion mondial al jocului de calculator Fortnite, unul dintre cele mai poulare jocuri pentru adolescenți la momentul de față, anunță Mediafax.

Concursul a oferit cele mai mari premii din istoria sportului electronic, având un fond total în valoare de 30 de milioane de dolari repartizaţi între câştigători.

Kyle Giersdorf, în vârstă de 16 ani, a câştigat evenimentul desfăşurat pe stadionul Arthur Ashe din New York, care găzduieşte US Open. Locul doi a fost ocupat de Jaden Ashman – un tânăr de 15 ani din Hornchurch, Londra – a câştigat aproape 1 milion de lire sterline, mai anunță Mediafax.

Kyle Giersdorf este cunoscut online sub numele de „Bugha”, poreclă pe care a primit-o încă de mic de la bunicul său, și care se pare că i-a adus noroc. Puștiul spune că vrea sa economisescă cea mai mare parte a premiului. „Tot ce vreau este un birou nou şi un suport pentru trofeul meu”, a spus el.

Evenimentul a devenit unul dintre cele mai mari competiții de gaming din lume, într-o industrie în plină ascensiune care valorează peste un miliard de dolari în 2019. Mai mult decât atât, se pare că recordul pentru cel mai mare fond de premii este pe cale să fie doborât deja, în luna august de un eveniment de același gen numit „International”.

În cadrul finalei Fortnite, au participat 100 de jucători care s-au luptat pe ecrane uriașe, iar peste 40 de milioane de tineri jucători s-au înscris de la început în competiție. În total, au fost prezente peste 30 de naţiuni, fiind reprezentate de 70 de jucători.

Jocul poate fi jucat în echipă și implică 100 de jucători căzuţi pe o insulă unde trebuie să găsească arme, să construiască structuri şi să se elimine reciproc până la ultimul şi are peste 200 de milioane de jucători înregistraţi în toată lumea.

Sursă Foto: variety.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol