25 iunie 2022, 0:10

Un american primește 450.000 de dolari despăgubire pentru că de ziua lui compania i-a organizat o petrecere-surpriză

O companie americană și-a anunțat luni intenția de a contesta o decizie judecătorească care a acordat 450.000 de dolari unuia dintre angajații săi concediat la scurt timp după ce a avut un atac de panică din cauza unei petreceri de ziua lui de naștere organizate împotriva voinței sale, scrie Le Figaro.

Kevin Berling, care spune că suferă de anxietate, și-a avertizat superiorul de la Gravity Diagnostics că nu dorește să sărbătorească această zi, explicând că îi amintește de amintiri dureroase legate de divorțul părinților săi, potrivit documentelor instanței.

Însă pe 7 august 2019, în pauza de prânz, lui Berling i s-a urat „la mulți ani” de către unii colegi și acesta a descoperit un banner desfășurat în camera de odihnă a companiei, cu urări pentru aniversare. S-a dus apoi la mașina lui, unde susține că a avut un atac de panică.

A doua zi, în timpul unei mici ședințe, Berling a fost „nervos, strângând pumnii și dinții, avea fața roșie și tremurândă”, cerându-i șefului să „tacă”, a descris atmosfera John Maley, avocatul Gravity Diagnostics, într-un e-mail către AFP.

Supervizorul și celălalt angajat prezent „s-au temut pentru siguranța lor”, a adăugat el, ceea ce a determinat compania să-l concedieze pe Kevin Berling. Înainte de incident, acesta din urmă nu fusese niciodată sancționat sau mustrat pentru comportamentul său.

Contestând concedierea, Berling a dat în judecată Gravity Diagnostics pentru „discriminare pe bază de handicap”, obținând la sfârșitul lunii martie 450.000 de dolari despăgubiri, inclusiv 150.000 pentru pierderea veniturilor și 300.000 pentru umilire, pierderea de stimei de sine și pentru suferință cauzată.

Firma, care respinge orice discriminare și spune că nu a fost informată cu privire la problemele de anxietate ale angajatului, intenționează să facă recurs, potrivit lui Maley. „Angajatorii, în special în această perioadă de violență la locul de muncă, au dreptul și trebuie să ia măsuri prompte, ca aici, pentru a-și proteja angajații”, a spus el.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol