6 aprilie 2020, 17:42

Un an plin de realizări pentru România. Halep și Rădoi, printre cei mai apreciați oameni din sportul românesc în 2019

Cei mai buni performeri sportivi ai anului 2019 au fost premiaţi miercuri seara, la Gala Fundaţiei Alexandrion. Pe listă se află Simona Halep, Laura Coman, Loredana Toma, Bianca Pascu, Robert Glinţă şi Mirel Rădoi.

Prima tricoloră calificată la JO 2020, Laura Coman, campioană europeană la puşcă aer comprimat 10 m, a fost aleasă cea mai bună sportivă la tir, prin votul reprezentanţilor mediei sportive.

Bianca Pascu a fost aleasă cea mai bună scrimeră din 2019, datorită bronzului de la Mondiale.

Este pentru a doua oară când sunt premiată în cadrul acestei gale. Mă bucură acest premiu.”, a declarat Alina Vuc, care a primit premiul pentru cea mai bună sportivă de la lupte, vicecampioană mondială la 50 kg, stilul liber.

Marian Drăgulescu, calificat la a cincea sa Olimpiadă, a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului în gimnastică.

Pe lista celor mai buni sportivi din 2019 sunt Simona Halep, campioana de la Wimbledon, înotătorul Robert Glinţă, medaliat cu bronz european la 100 m spate, Loredana Toma şi Elena Andrieş, campioane europene de haltere.

Mirel Rădoi alături de Constantin Ştefan, care a condus-o pe CS Dinamo de două ori în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, au fost aleși cei mai buni antrenori.

Cele mai bune speranţe ale sportului românesc au mers către David Popovici, campion la 100 m liber la FOTE 2019, Ianis Dumitru, fiul campioanei olimpice de judo Alina Dumitru, şi fotbalistul Adrian Dorobanţu, scrie agerpres.ro.

Fostului portar Helmuth Duckadam a primit trofeul de excelenţă, iar Ciprian Anton, primul antrenor de tenis în fotoliu rulant din ţară, a fost distins cu un premiu special.

sursa foto: digisport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.