21 mai 2024, 0:38

Un angajat al unei galerii de artă din Germania, concediat după ce și-a expus propria pictură

Un angajat al unei galerii de artă modernă din Germania a fost concediat după ce și-a expus o pictură proprie. În plus, bărbatului i-a fost interzis accesul în clădire.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a făcut două găuri într-un perete pentru a-și monta tabloul în Pinakothek der Moderne din Munchen. Presa locală a relatat că angajatul spera ca în acest fel să fie remarcat ca artist.

Un purtător de cuvânt al galeriei a declarat că opera de artă nu a fost expusă pentru foarte mult timp.

„Supraveghetorii observă imediat așa ceva”, a declarat Tine Nehler pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung, adăugând că lucrarea a fost returnată artistului, potrivit BBC.

Bărbatul era un angajat al echipei de servicii tehnice a galeriei și s-a descris ca fiind un artist independent. Lucrarea sa măsura 60 pe 120 de centimetri și era atârnată într-un pasaj gol.

Pinakothek der Moderne este una dintre cele mai mari galerii de artă modernă din Europa și prezintă lucrări ale unor artiști printre care se numără Pablo Picasso, Max Ernst și Salvador Dali.

Incident similar în Germania, dar cu deznodământ fericit

Un incident similar a avut loc în orașul german Bonn, în urmă cu câteva luni, când personalul care împacheta o expoziție de la Bundeskunsthalle a observat că un membru al publicului adăugase un tablou.

„Ni se pare amuzant și vrem să îl cunoaștem pe artist. Așa că luați legătura! Nu e nicio problemă. Cuvânt de onoare”, au postat angajații galeriei pe X, fosta rețea socială Twitter.

O artistă, Danai Emmanouilidis, a luat legătura cu reprezentanții galeriei pentru a dezvălui că tabloul îi aparține. Femeia a declarat că și-a dorit dintotdeauna ca unul dintre tablourile sale să ajungă într-o expoziție.

„L-am strecurat înăuntru sub un hanorac uriaș pe care l-am purtat”, a declarat ea pentru postul public local de televiziune WDR.

Lucrarea era un portret de femeie, numit Georgia, ce a fost în cele din urmă scos la licitație de către galerie. Încasările au fost donate unei organizații caritabile de artă numită ArtAsyl din Koln.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol