4 august 2020, 11:21

Un artist român din diaspora face donații către spitalele de acasă

Un artist român stabilit în Germania și un profesor din Luxemburg au donat unor spitale din România bani și aparatură de ultimă generație. Artistul  spune că s-a hotărât să facă acest gest după ce a aflat, de la Digi24, că multe maternități din ţară nu au aparatură medicală. Ecograful, care a costat 50.000 de euro, a fost cumpărat cu banii strânşi de acesta din concerte. 

Ionel Radonici, donatorul ecografului: „Cândva am văzut la Digi, se vorbea despre maternitățile care nu au aparatură medicală. Atunci ne-am gândit, din concertele pe care le adunam noi, toți banii i-am pus într-un fond”, menționează acesta pentru Digi 24

Ecograful a costat 50.000 de euro, iar banii au fost strânşi în 3 ani, iar acum aproximativ 100 de copii sunt îngrijiţi anual în secţia de Neonatologie a Maternității Odobescu din Timișoara.

Tot datorită unui om cu suflet mare, de această dată străin, mii de localnici din Tismana beneficiază acum de consultaţii şi tratamente fără să fie nevoiţi să se mai deplaseze zeci de kilometri, până la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Donația a fost realizată de un fost profesor din Luxemburg, în vârstă de 83 de ani. Acesta a  donat 15.000 de euro autorităţilor locale pentru dotarea Centrului de permanenţă din oraş.

Mulţumită ultimelor dotări, aici, în Centrul de permanenţă din Tismana, pot fi consultaţi şi diagnosticaţi în acelaşi timp patru bolnavi. Numai anul trecut, au primit îngrijiri medicale aici peste 3.500 de persoane

Profesorul pensionar din Luxemburg nu este la prima donaţie în ţara noastră. Anul trecut, acesta a construit un centru pentru copiii cu dizabilităţi, tot în judeţul Gorj.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.