14 iulie 2024, 17:42

Un autocar cu 32 de români s-a răsturnat în Slovenia

Un autocar cu 32 de români la bord s-a răsturnat în Slovenia, în timp ce mergea spre Italia. Trei persoane au murit și alte patru sunt rănite și au fost transportate la spital.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României din capitala slovenă Ljubljana a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei”, informează MAE.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Autostrada spre Murska Sobota şi Maribor a fost complet închisă timp de mai multe ore, cât timp poliţia a făcut investigaţii.

Deocamdată nu au fost date detalii despre circumstanţele producerii accidentului, dar poliţia urma să facă declaraţii.

Fotografiile de la faţa locului arată un autocar ieşit din decor şi răsturnat pe o parte, într-un şanţ de la marginea autostrăzii, chiar înainte de un loc amenajat pentru opriri de urgenţă.

Sursa foto: cotidianul sloven Delo


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol