4 decembrie 2021, 3:18

Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano, opt oameni au murit

Un avion românesc s-a prăbuşit, duminică, lângă Milano.

Cel puţin opt oameni au murit, din primele informaţii, iar printre aceste victime este şi un copil. Avionul s-a prăbușit peste o clădire nelocuită, aflată în construcție.

Autorităţile de la noi încă nu au oferit informații despre acest accident, precizează antena3.ro.

Din primele informaţii, pilotul este de naţionalitate română.

Aparatul de zbor se îndrepta spre insula Sardinia.

Martorii spun că au văzut ca o minge de foc căzând din cer.

Autorităţile de la noi încă nu au fost informate despre acest accident.

UPDATE

Un avion privat înmatriculat în țara noastră s-ar fi prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano. Avionul, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la sud-est de Milano și în imediata apropiere a aeroportului Linate și a unei stații de metrou, informează site-ul boardingpass.ro.

Potrivit sursei citate, avionul implicat este înmatriculat în România ca YR-PDV și era deținut de un om de afaceri român. În 30 septembrie acesta a zburat din București spre Milano Linate, iar în 3 octombrie a decolat de acolo spre Olbia, Sardinia, conform presei italiene.

La bordul avionului se aflau opt persoane, un pilot și șapte pasageri, care și-au pierdut viața cu toții.

UPDATE

Doi cetățeni români, cu dublă cetățeni, se numără printre persoanele decedate în urma accidentului aviatic de la Milano, potrivit cercetărilor realizate până la acest moment, anunță Ministerul de Externe. Opt persoane ar fi murit în urma accidentului produs duminică la Miloano. Potrivit informațiilor din presa italiană, pilotul este român, iar la bordul avionului de mici dimensiuni se aflau soția și copilul acestuia, alături de alți cinci pasageri.

Redăm mai jos comunicatul integral:

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207 și +39 0240074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Italiană: +39 366.108.1444.”

UPDATE:

Potrivit Corriere della Sera, la bordul avionului privat prăbușit duminică la periferia orașului Milano se aflau Dan Petrescu, 68 de ani, un bogat om de afaceri român cu cetățenie germană, și soția sa, 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză. Printre victime se numără și fiul său, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, indicat inițial ca pilotând avionul, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie, cercetător în biologie molculară la Chicago.
Dan Petrescu avea 68 de ani şi controla suprafeţe mari de terenuri din Bucureşti, dar şi din ţară.
Potrivit ZF, cele mai vizibile erau, în 2010, cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă şi hipermarketurile Real, dar şi alte galerii comerciale.
Povestea lui de succes începe în anii 80. După ce a terminat Politehnica, Petrescu se căsătoreşte şi pleacă în Germania, unde începe un buisness în domeniul auto. La puţin timp, îl întâlneşte pe Ion Ţiriac cu care bate palma şi încep să colaboreze în tenis.
După Revoluţie, cei doi se întorc împreună în ţară, unde continuă parteneriatul, Petrescu contribuind la succesul lui Ion Ţiriac în afaceri în multe zone ale lumii. În paralel, Petrescu începe businessuri proprii în imobiliare şi distribuţie auto, construindu-şi o situaţie financiară impresionantă.
A fost un personaj pasionat de pilotaj şi şi-a cumpărat avionul acum zece ani. Ţiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, deşi era foarte discret şi nu era prezent în spaţiul public, iar apropiaţii săi îl prezintă drept o persoană care oferea mereu cel mai bun sfat şi cea mai potrivită vorbă, dar şi o peroană cu un talent înăscut al povestirii, motiv pentru care prietenii îl porecleau în glumă, Petre Ispirescu.

Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere de aproximativ 3 miliarde de euro, fiind acum cel mai bogat român.

Necunoscut publicului larg şi îmbogăţit la începutul anilor ’90 ca angajat al grupului de firme Ţiriac, Dan Petrescu a făcut miliarde de euro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.