28 mai 2023, 16:56

Un băieţel de 9 ani din Texas a citit 3 milioane de cuvinte în 6 ani

Un băieţel de doar 9 ani din Texas a devenit o senzaţie la nivel naţional pentru pasiunea sa pentru lectură. Micuţul de clasa a treia a citit, doar în prima jumătate a acestui an şcolar, peste 12 mii de pagini şi nu are nicio intenţie să se oprească. Vrea să dubleze acest număr până la vacanţa de vară.

Graham McLean se simte cel mai bine în biblioteca şcolii din Wylie, Texas, unde învaţă. Acolo îşi petrece mare parte din timpul liber şi de acolo îşi alimentează constant pasiunea pentru citit.

Micuţul de 9 ani devorează cărţile cu o pasiune care i-a surprins pe educatorii şcolii din Texas. Aceştia încurajează copiii de vârsta lui să citească şi îi premiază la final de an pe cei mai dedicaţi. Graham însă le-a depăşit toate aşteptările.

Şi părinţii lui Graham au cedat în faţa acestei pasiuni şi recunosc că băieţelul de multe ori se culcă mai târziu decât ei pentru că este prea captivat de povestea pe care o citeşte.

Cititul a mai pierdut din popularitate în lumea dominată acum de tehnologie.

Chiar şi aşa, potrivit ultimelor cifre oficiale, peste 40% din copii americani de 9 ani citesc zilnic de plăcere iar pe ansamblu SUA este una din cele mai alfabetizate ţări din lume unde adulţii citesc în medie 13 cărţi pe an.

Sursa foto: wyliegrowl.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol