30 septembrie 2023, 9:31

Un bărbat s-a vaccinat de 90 de ori pentru a obține certificatele verzi și a le vinde

Inițial, certificatele COVID au fost implementate pentru a facilita călătoriile în interiorul UE. Totuși, în timp, acestea au fost adoptate pentru a obține accesul în mai multe spații publice. Mulți nu au acceptat asta, refuzând să se vaccineze.

Așa au apărut certificatele de vaccinare false și cunoscuta vaccinare „la chiuvetă”.

Un bărbat din Germania, se pare, a conceput o nouă metodă de a procura și vinde certificate false. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, s-a vaccinat de aproape 90 de ori pentru a obține certificatele pe care urma să le vândă, potrivit Euronews.

Bărbatul, din orașul Magdeburg din estul Germaniei, al cărui nume nu a fost dat publicității, în conformitate cu regulile germane de confidențialitate, ar fi fost vaccinat de până la 90 de ori, cu seruri împotriva COVID-19, în centrele de vaccinare din landul Saxonia, în decursul mai multor de luni, până când Poliția l-a depistat, la începutul lunii.

Suspectul nu a fost reținut, dar este cercetat pentru eliberare neautorizată de carnete de vaccinare și fals în acte. Bărbatul a fost prins la un centru de vaccinare din Eilenburg, în Saxonia, când s-a prezentat pentru a doua zi consecutiv pentru o altă vaccinare cu serul anti-COVID-19.

Polițiștii i-au confiscat mai multe carnete de vaccinare goale și au declanșat urmărirea penală.

Nu se cunoaște deocamdată ce efecte au avut asupra sănătății bărbatului cele aproximativ 90 de seruri administrate contra COVID-19, care erau de la diferite companii farmaceutice.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol