CITIRE

Un compozitor vrea să revoluționeze fotografia, ad...

Un compozitor vrea să revoluționeze fotografia, adăugându-i sunete

Un compozitor vine cu o idee inedită de a pune sunete în imagini. Dacă o simplă poză poate trezi cele mai intense sentimente, ce se întâmplă dacă am și auzi anumite sunete atunci când o privim?

Stuart Fowkes este conducătorul unui proiect artistic unic încă din 2014, numit „Cities and memory”, care are la bază o colaborare globală. Proiectul urmărește transpunerea câtorva secunde cu sunete reprezentative pentru o fotografie.

Sursa: citiesandmemory.com

La o primă impresie, mintea se îndreaptă către o înregistrare video, însă ideea este diferită și se limitează strict la o poză combinată cu sunete simple, întrucât să dea senzația realului, ca și cum te-ai afla acolo, doar privind.

„Cities and Memory” funcționează cu ajutorul cartografierelor sunetului. Mai exact, Fawkes primește imagini pe internet, după care, împreună cu echipa lui înregistrează sunete reprezentative, potrivit playtech.ro.

Fawkes mărturisește că a vrut să realizeze artă pe o imagine atică. Ca printr-un clip video nu este nimic ieșit din comun, în schimb, să auzi graiul unei fotografii statice, e ceva cu totul special.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.