21 septembrie 2021, 0:00

Un copil iartă înzecit într-o singură zi, dar asta nu înseamnă că este fericit. Moduri în care să petreci timp de calitate cu el

Din ce în ce auzim mai mult sintagma „timp de calitate”, în special când vine vorba de cel petrecut cu piticul tău, dar cu siguranță mereu te-ai întrebat dacă știi semnificația acesteia și mai presus, dacă o aplici!

Par niște cuvinte atât de prețioase încât uneori ne e teamă să le pronunțăm, cu atât mai mult că țin de copilul nostru, dar până la urma urmei, în ce constă calitatea timpului?

Evident calitatea nu este egală cantității așa cum consideră unii, însă, valorificând fiecare secundă petrecută alături de copilul nostru suntem mai aproape de a obține acea relație părinte-copil pe care o socotim demnă de cele mai bune filme de familie.

Astfel, aș putea spune că această interacțiune paternală reprezintă fără doar și poate tot ceea ce faci pozitiv și constructiv pentru puiul tău, fără a pierde timp pentru lucruri inutile, iar dacă nu știi cum să fructifici momentele în care îți faci datoria de părinte, iată câteva sfaturi care te vor apropia cu siguranță de copilul tău:

  • Iubire necondiționată

Îmbrățișați-vă, pupați-vă și spuneți-vă cuvinte frumoase non-stop, chiar dacă cel mic a făcut o boacănă, emoțiile piticilor sunt destul de instabile, iar dacă tu ca părinte nu-i oferi suport emoțional în orice moment, nu însemnă că-i dai o lecție de viață, ci faptul că-l vei îndepărta, pierzându-și încrederea în tine.

Sursa: totuldespremame.ro

  • Regulile sunt reguli, dar pot fi încălcate uneori

În anumite situații, e bine să te abați de la principii, întrucât acest gest îi va introduce mult mai bine termenul de libertate.

  • Vorbiți mai des despre ceea ce simți

Discutând deschis despre toate sentimentele, indiferent că sunt de tristețe sau fericire, direcționați copilul către anularea vinovăției, către deschiderea spre comunicare și așa mai departe.

  • Încurajează-l să facă ceea ce-i place

Chiar dacă planurile tale pentru viitorul lui sunt altele, trebuie în primul rând să înțelegi că viața cuiva nu poate fi manevrată de nimeni, ci doar ajutată și încurajată cu sfaturi, așa că oferă-i opțiunea de a face ceea ce-l încântă, întrucât așa îl vei crește armonios și sănătos.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.