6 decembrie 2023, 15:52

Un designer din Timișoara a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial de Construcția Pantofului

Pentru prima dată în istorie, România s-a aflat pe podiumul Campionatului Mondial de Construcția Pantofului, ocazie cu care reprezentantul țării noastre a doborât și un record. Victor Vulpe și-a adjudecat, zilele trecute, la Londra, medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023 și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa.

Zilele trecute, la Londra, Victor Vulpe și-a adjudecat medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023 și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. Este a doua participare a României la competiția care poate fi comparată cu Jocurile Olimpice ca importanță în lumea designului de lux în materie de încălțăminte. În ambele momente țara noastră a fost reprezentată de Victor Vulpe.

Victor Vulpe este artist licențiat în pedagogia artei și creează pantofi „bespoke”. El a început să lucreze cu piele de la 25 de ani, iar de aproximativ 20 de ani creează exclusiv încălțăminte de lux.

La World Championships of Shoemaking se anunță cu câteva luni înainte de jurizare tema pantofului care trebuie creat. Pantof, la singular, pentru că artiștii nu vor confecționa o pereche, ci doar unul, mai exact stângul. Tema din acest an s-a numit: Black Balmoral boot.

Sursa foto: tion.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol