19 ianuarie 2021, 21:06

Un designer român a câștigat un important premiu pentru un prototip de mască de față de înaltă tehnologie

O mască de față echipată cu un senzor care detectează particule de SARS-CoV-2 în mediul înconjurător, concepută de un inginer român, și-a adjudecat premiul cel mare la un concurs organizat de MIT [Massachusetts Institute of Technology] Media Lab, relatează calvertjournal.com.

Omul care a conceput noul model este Ciprian Burzo.

Se conectează la un smartphone

„Masca socială” premiată a lui Ciprian este o mască minimalistă, transparentă cu un bio-senzor care se conectează la un smartphone.

Utilizatorul poate depista printr-o aplicație numărul de agenți patogeni din aerul din jur, poate colecta date despre ceilalți utilizatori din jur și poate calcula riscul de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19.

Worldface- Side view of an African man

Încă un prototip

Masca e încă un prototip, și a câștigat competiția organizată de laboratorul MIT ca răspuns la pandemie, care le-a propus inginerilor și designerilor să vină cu soluții creative prin care să reimagineze măștile de față și echipamentele de protecție personală.

„Conectarea măștii la smartphone-ul nostru va fi o opțiune reală în viitor”, a declarat Ciprian. „Ar trebui să știm cine e infectat în zona noastră și să fim informați de smartphone despre ce a descoperit bio-senzorul pe baza particulelor din jur. Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care cu siguranță le va avea masca viitorului.”

Sursa foto: The Calvert Journal


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.