14 februarie 2024, 10:05

Un designer român impresionează la New York Fashion Week (NYFW)

La New York a început Săptămâna Modei, iar designerul timișorean Laura Chiriță participă cu o colecție de rochii de mireasă.

Anul acesta, printre numele care aduc inovație și strălucire se numără și o prezență românească de excepție.

La ediția din 2024 a Săptămânii Modei de la New York, care a loc până în 11 februarie, Laura își dezvăluie ultima colecție de rochii de mireasă: Drippin’ LOVE, o declarație modernă de dragoste.

Povestea drumului către New York este povestită de Laura chiar pe blogul ei personal

”Povestea începe anul trecut undeva în toiul verii, când mă întreabă Elizabeth de la Cronic Love Productions Europe dacă nu vreau să îi dau piese din colecția mea să ducă cu ea în septembrie la un show din cadrul NYFW. Am stat pe gânduri, m-am gândit că nu am colecție nouă KIRIZZA încă făcută, dar totuși e nebunie să ratez asemenea oportunitate. Atunci am împachetat câteva rochii iconice KIRIZZA Wildflower și Boho Bridal și le-a luat cu ea.

Țin minte că eram pe o plajă în Malta când am primit poze și video de la prezentare și m-am emoționat foarte tare! Urma să mă emoționez și mai tare când am aflat că am primit invitația de a participa cu o colecție întreagă la NYFW în februarie. Am zis DA instant, cu planul de a trimite colecția în geamantane cu Elizabeth, dar căutând totuși variante prin care aș fi putut merge și eu!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K I R I Z Z A (@kirizza.design)

Aici a intervenit un grant de mobilități culturale de la Ministerul Culturii, prin Centrul de Proiecte Timișoara pe care am reușit să îl accesez, iar de acolo la viză și parteneriate s-au legat lucrurile atât de frumos și de natural, că nu mai concepeam posibilitatea de a nu mai merge și eu fizic.

Am început lucru la colecție și am adunat cea mai frumoasă echipă de creație și cei mai faini perteneri posibili. Și nici nu știu cum a trecut timpul și a venit momentul să facem shootingul colecției și să mă pregătesc de plecare. Ultimele trei săptămâni au fost un mix de anxietate, fericire, stres și entuziasm. Ca o shawarma cu de toate.

Acum, că sunt aici și urmeză ca în weekend să fie prezentarea, vreau să mulțumesc oamenilor minunați care m-au ajutat în a aduce la viață totul: Maria Dimian pentru poze, Petru Cojocaru pentru video genial , Deni Iovan pentru machiaj, Cristina Parinica pentru păr, Patricia Csiszar (model), Dorin Cărtărescu (model 2). Și partenerilor: DM România, PRbeta, Șosetăria, & Cronic Love Productions Europe!

Urmează câteva zile foaaarte agitate, pregătind colecția (a călătorit mult în două trolere) și prezentarea și participând la evenimente din industrie, dar abia aștept să trăiesc totul. Inclusiv agitația și anxietatea și tot. Iar apoi să am câteva zile de turist, înainte de a mă întoarce acasă la atelier, miresele mele și Mia! Dacă vreți să urmăriți aventura din New York în timp real, până revin cu povestea prezentării și aventura de aici pe blog, vă sugerez să mergeți pe instagram unde vă voi inunda (cu 7 ore diferență) de poze și videouri!”, a anunțat designerul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K I R I Z Z A (@kirizza.design)

În ceea ce privește pregătirile pentru colecția Drippin’ LOVE, acestea au fost meticuloase, Laura alegând cu grijă materialele precum tafta de mătase, Tulle, dar și structuri inspirate din corseterie, toate pentru a crea o poveste vizuală impresionantă.

Contrastul dintre alb și negru din colecția ei vorbește despre complexitatea iubirii, acel dans între bucurie și durere, trecut și viitor, autonomia individuală și unitatea în doi.

Mobilitatea face parte din Programul Cultural Național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțată prin programul Power Station++, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol