19 mai 2024, 23:25

Un elev român, pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică. Alți patru au primit medalii de argint

Un elev român a obținut o medalie de aur și locul I cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele acestea la Varna, în Bulgaria. Alți patru elevi au obținut medalii de argint, iar un altul a fost premiat cu o medalie de bronz.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, i-a felicitat miercuri, 1 mai, pe elevii români medaliați la această olimpiadă la care au participat 22 de echipe.

Elevii români medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică

Medalia de aur a fost obținută de elevul Vlad Titus Spătaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, care s-a situat pe locul I, cu punctaj maxim.

Ceilalți medaliați sunt: David-Andrei Anghel (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, argint); Andrei Chiriţă (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti, argint); Pavel Ciurea (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, argint); Aida Mitroi, Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (argint); și Andrei Vila (Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, bronz).

Conform Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, în perioada 27 aprilie – 2 mai, se desfăşoară la Varna, în Bulgaria, cea de-a 41-a Olimpiadă Balcanică de Matematică.

La competiţie au participat 22 de echipe (record de participare) din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (ţări membre), precum şi echipe din Algeria, Azerbaidjan, Elveţia, Franţa, Georgia, Italia, Kazahstan, Kyrgyzstan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Uzbekistan şi Marea Britanie (ţări invitate).

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol