2 februarie 2023, 20:31

Un „Erou al Uniunii Sovietice” sare la gâtul lui Putin: “Se face de râs. Își declară constant obiectivele, dar nu le atinge niciodată”

În curând se va împlini un an de când trupele rusești au început invazia în Ucraina. În timp ce luptele continuă nestingherite pe teren, unele voci se ridică în Rusia pentru a-și exprima nemulțumirea față de acest război soldat cu mulți morți, scrie LaLibre.

Cea mai recentă personalitate care și-a exprimat furia față de ceea ce a numit o „tragedie”: Aleksandr Ruțkoi, fost vicepreședinte.

În vârstă de 75 de ani, care l-a susținut pe Boris Elțîn între 1991 și 1993, a declarat că conflictul în care este implicată în prezent țara sa nu ar fi trebuit să fie declanșat niciodată de Vladimir Putin.

„Dacă forțele tale armate nu sunt capabile să desfășoare operațiuni strategice ofensive, este mai bine să nu încerci deloc, mai ales în afara propriei țări”, a spus el. Pentru Ruțkoi, problema armatei ruse nu este nouă și își are rădăcinile în comandamentul acesteia. „Timp de un sfert de secol, forțele armate au fost conduse de oameni incompetenți”, a continuat fostul guvernator din Kursk.

El a subliniat numirile făcute de liderul de la Kremlin, inclusiv ministrul apărării Serghei Șoigu. „El nu este un soldat de carieră, ci un politician cunoscut pentru loialitatea sa față de Putin”, a detaliat fostul vicepreședinte. „[…] Oamenii care ocupă poziții cheie nu au comandat sau condus niciodată nimic.”

Pentru cel care a fost numit „erou al Uniunii Sovietice” în 1988, președintele rus este responsabil de moartea a zeci de mii de soldați ruși, pe care i-a sacrificat „fără sens”.

„De ce mor? Cine are dreptul de a îndepărta un tată de copiii săi?” Într-un ultim atac la adresa lui Vladimir Putin, fostul vicepreședinte a declarat că acesta „se face de râs”. „Își declară constant obiectivele, dar nu le atinge niciodată.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol