28 martie 2020, 22:25

Un fotojurnalist român a realizat portretul anului. Juriu internațional, impresionat de povestea unui băiat care a suferit o intervenţie de corectare a unei malformaţii

Un român a fost premiat în cadrul celei de-a 77-a ediţie a competiţiei de fotojurnalism Pictures of the Year International (POYi), una dintre cele mai importante concursuri internaţionale de fotojurnalism. Juriul fiind format din editori foto şi fotojurnalişti internaționali din diferite publicaţii, agenţii de presă şi universităţi de profil.

Premiu de Excelenţă la categoria Portret a fost câștigat de Adrian Câtu, fotograf la Documentaria, cu fotografia „Patric“, realizată în iunie 2019. Poza reprezintă un băiat care a suferit o intervenţie de corectare a unei malformaţii cardiace congenitale.

Sunt diagnosticate aproximativ 1200 noi asemenea cazuri pe an la copii, şi abia ajung să fie operate în jur de 500, pentru că există prea puţini chirurgi specializaţi pe aşa ceva. Am fost impresionat de curajul lui Patric şi al celorlaţi copii pe care i-am cunoscut, ca şi de munca fundaţiei Polisano din Sibiu care a reuşit să aducă echipe medicale din Europa care deopotrivă operează asemenea cazuri şi formează chirurgii locali – şi am vrut să atrag atenţia asupra acestui subiect“, spune Adrian Câtu, conform adevarul.ro.

Fotografiile românului au fost publicate în New York Times, Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, National Geographic România.

sursa foto: poy.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.