23 august 2023, 16:56

Un grup de foști angajați ai Twitter a dat compania în judecată. E vorba despre mulți bani

Un grup de foști angajați ai Twitter a dat compania în judecată pentru neplata unor compensații de 500 de milioane de dolari, promise înainte de concediere. Este al doilea proces colectiv împotriva companiei din luna aceasta.

Acțiunea colectivă a fost intentată la un tribunal din statul american Delaware, de către un fost inginer al companiei, Chris Woodfield, scrie Reuters.

El susține și că Twitter a căutat, în ultimul an, să concedieze angajații mai în vârstă. În alte cazuri separate, compania a fost acuzată că a concediat în mod disproporționat femei și angajați cu dizabilități, că nu a anunțat în prealabil concedierile și că nu a plătit compensațiile promise. Compania a negat toate aceste acuzații.

Inginerul, care a lucrat pentru filiala din Seattle, spune că Twitter le-a transmis în mod repetat angajaților că vor urma să primească salariul pe două luni, alături de alte sume, în cazul în care vor fi concediați, dar că nu au mai primit niciun fel de indemnizație până acum.

Un proces similar a fost intentat săptămâna trecută la tribunalul federal din California, pe același subiect. Cele două acțiuni în instanță susțin că Twitter a încălcat cu bună știință o lege federală care reglementează planurile de beneficii pentru angajați, prin nerespectarea termenilor contractuali încheiați înainte ca Elon Musk să preia compania.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol