1 decembrie 2022, 11:08

Un House of Cards rusesc despre ascensiunea lui Vladimir Putin

Un serial tv își propune să spună povestea ascensiunii lui  Putin.

Bazat pe bestsellerul „Toți oamenii din Kremlin” de Mihail Zigar, serialul va reface povestea omului care a dus omenirea în pragul celui de-al treilea Război Mondial

„Toți oamenii din Kremlin” este evident o trimitere la filmul “Toți oamenii președintelui”, regizat de Alan J. Pakula și care tratează culisele afacerii Watergate.

Serialul va fi dezvoltat de producătorul Alexander Rodnianski, nominalizat de două ori la Oscar, care îl descrie ca fiind „o povestea adevărată și dramatică a modului în care omul a avut puterea de a schimba lumea de astăzi”, scrie la Stampa.

Bestseller

Bazat pe bestsellerul cu același nume, scenariul este scris tot de jurnalistul Mihail Zigar, fost redactor-șef al TV Rain, un post de televiziune independent care a fost închis în prima săptămână a războiului din Ucraina. În centrul acestui „House of Cards rusesc” se află transformarea lui Putin, care a reușit să devină unul dintre cei mai temuți oameni din toate timpurile, dintr-un fost ofițer KGB. Serialul vine cu amănunte din interiorul zidurilor Kremlinului, dezvăluind modul în care operează în cercul său intim. Dar, mai presus de toate, serialul este o privire oportună asupra evenimentelor care l-au modelat pe președintele rus, aceleași evenimente care au deschis calea spre invazia Ucrainei, care a început la 24 februarie.

Războiul lui Putin

„Într-un moment în care soarta Europei și a noii ordini mondiale se decide în timp real pe câmpul de luptă ucrainean, războiul care a zguduit bazele societății moderne a fost purtat de un singur om: Putin”, a declarat Rodnianski, explicând că serialul nu se va ocupa exclusiv de intrigile diferitelor personaje implicate, ci va urmări mai ales evoluția minții acestui om.

„Deși a suprimat mass-media, fostul agent KGB a început să curteze Occidentul. Dar după războiul din Irak și așa-numitele revoluții colorate din Georgia și Ucraina, s-a simțit trădat. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este un rezultat direct al acestui lucru. Filmul  va arăta publicului internațional cum s-au strecurat în mintea sa teoriile conspirației și cum oamenii din jurul său i-au exploatat temerile și neîncrederea în valorile occidentale, pe care le-a considerat întotdeauna minciuni cinice”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol