19 ianuarie 2021, 20:57

Un IQ mic este influențat de activitatea sedentară

Da, tot ei, sărăcuții – cercetătoriii britanici. Vin și demonstrează că  Un IQ  mic este influențat de activitatea sedentară.

Da, știu, o să ziceți că în ideea asta Dennis Rodman ar trebui să fie un fel de Einstein, iar regretatul Steven Hawkins, din fotoliul cu rotile, să ia cel mai mic punctaj.

Și totuși…

Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Leicester relevă faptul că activitățile sedentare, precum condusul, afectează activitatea creierului, având efecte negative asupra nivelului de inteligență al indivizilor.

Un IQ mic este influențat de activitatea sedentară. Condusul și privitul la tv, în top

Condusul pentru mai mult de două ore pe zi – spun băieții de la The Independent –  reduce în mod constant coeficientul de inteligență, arată studiul efectuat de cercetătorii britanici.

”Știam deja că dacă stăm în fața volanului mai mult de două ore pe zi, putem avea probleme de inimă. Acest nou studiu indică faptul că această activitate este rea și pentru creier. Deoarece activitatea intelectuală este scăzută în timpul orelor de condus”, spune  Kishan Bakrania, cercetător la Universitatea Leicester.

Ca să ajungă la aceste concluzii, cercetătorii au analizat stilul de viață a peste 500.000 de britanici cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani. Cărora, evident, le-au fost efectuate teste de inteligență și de memorie.

Astfel, cei care conduceau mai mult de două, trei ore pe zi aveau rezultate mult mai slabe în testele de inteligență decât cei care duceau un stil de viață mai activ.

Rezultate similare au avut și cei care urmăresc televizorul în mod regulat pentru câteva ore zilnic.

Atenție, am zis câteva ore, nu toată ziua, toată lumea știe că televizorul tâmpește!

Dar să venim și cu o veste bună, care să ne facă să ne simțim deștepți.

Ei bine, folosirea calculatorului, se pare,  crește activitatea cerebrală.

”Aptitudinile cognitive sunt stimulate în cazul persoanelor care folosesc calculatorul zilnic. Când te uiți la televizor, creierul este mai puțin solicitat. Însă operațiunile efectuate pe calculator stimulează activitatea creierului”, a adăugat cercetătorul.

 

NEBUNIE. BABY SHARK a ajuns piesa cu cele mai multe vizualizări pe YouTube. Vezi ce recorduri  bate!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.