14 aprilie 2024, 21:20

Un Kennedy pentru Președinția SUA. Nepotul lui JFK va candida la alegerile din 2024, ca independent

Controversatul Robert Kennedy Junior, nepotul preşedintelui american asasinat „JFK”, a anunţat luni că va candida ca independent la alegerile prezidenţiale din 2024, o decizie care i-ar putea afecta atât pe democratul Joe Biden, cât şi republicanul Donald Trump, transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

Avocat specializat în probleme de mediu, el este cunoscut din 2005 pentru răspândirea teoriilor conspiraţiei despre vaccinuri, în special referitor la faptul că una dintre componentele acestora ar provoca autism.

 

În vârstă de 69 de ani, Robert Kennedy Junior şi-a anunţat iniţial candidatura la preşedinţia SUA în luna aprilie, în cadrul Partidului Democrat. Aceasta însemna că ar fi fost nevoit să se confrunte cu preşedintele Biden în cadrul alegerilor primare.

„Doresc să îmi declar independenţa: faţă de Partidul Democrat, precum şi faţă de toate celelalte partide”, a declarat el la un miting, luni, la Philadelphia.

Prin această decizie, acest candidat cu o poziţie politică ambiguă se va găsi pe buletinul de vot alături de contracandidaţii democrat şi republican care, potrivit sondajelor, ar urma, cel mai probabil, să fie Joe Biden şi Donald Trump.

Robert Kennedy Junior ar putea, astfel, să atragă voturi preţioase din partea electoratului celor doi contracandidaţi, concurenţa fiind, de obicei, foarte strânsă la majoritatea alegerilor prezidenţiale.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului procuror general al SUA şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, ucis în 1963.

Într-o declaraţie comună, mai multe rude au denunţat decizia, calificând-o drept „periculoasă”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol