5 martie 2024, 15:05

”Un milion de stele”, vineri, la Târgu Mureş

Flăcările solidarității umane se vor reaprinde vineri, 13 octombrie 2023, la ora 18.00 în Piața Teatrului din Tg.Mureș, sub genericul ”Un milion de stele pentru nevoiași. Fiecare lumânare aprinsă reprezintă un mesaj de solidaritate cu cei care trăiesc în sărăcie.

Evenimentul este organizat anual de Asociaţia Caritas Alba Iulia în județele Mureș, Harghita și Covasna.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei, Orbán Júlia:

„Scopul evenimentului un milion de stele este să atragem atenţia oamenilor asupra fenomenului sărăciei. Aşteptăm în Piaţa Teatrului oameni care îşi doresc să-şi exprime solidaritatea faţă de oamenii aflaţi în dificultate.”

Cu ocazia evenimentului participanţii vor putea face şi donaţii pentru susţinerea copiilor defavorizați, a tinerilor cu dizabilități sau a persoanelor vârstnice, bolnave, aflate în grija Asociaţiei Caritas Alba Iulia.

Anul trecut donaţiile au fost în valoare de 29.000 de lei.

Foto: Caritas Alba Iulia (arhivă)

La Târgu Mureș, Asociația Caritas îi așteaptă cu ceai fierbinte pe cei interesați să participe. Atmosfera bună va fi întreținută de trupa Fever Gaze: Dávid Pál (pian/sintetizator), Lehel Szász (chitară electrică), Dávid Koncz (chitară bass), Bálint Székely (tobe) și Zsófia Mezei (chitară acustică), care vor interpreta melodii retro. Partenerul evenimentului este Primăria Târgu-Mureș.

Organizatorii precizează că vor flăcările solidarității se vor aprinde și la Miercurea Ciuc, în Piața Majláth Gusztáv Károly; la Ciceu sâmbătă, 14 octombrie, în curtea Bisericii Sfântul Anton; la Odorheiu Secuiesc, în Piața Dávid Ferenc (parcul din cartierul Beclean); la Sovata, în Amfiteatru (în cadrul Festivalului Dovleacului); la Sângeorgiu de Mureș, în Piața Sfântu Gheorghe; la Sfântu Gheorghe, în Piața Centrală; la Târgu Secuiesc, în curtea Mănăstirii Minoriților; la Petroșani vineri, 13 octombrie de la ora 13, la Centrul de zi pentru copii si tineri aflati in dificultate Maria Stein; la Brețcu, pe 3 noiembrie, de la orele 17, va avea loc o Sfântă Liturghie în Biserica Sfântul Nicolae, iar de la orele 18 se vor aprinde lumânări la Casa de Cultură.

 

Sursa, Radio România Tg.Mureș


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol