14 ianuarie 2023, 11:55

Un nou proiect pentru liceeni: „Nottara citeşte cu tine!”

Teatrul Nottara lansează un nou proiect dedicat adolescenţilor, în special celor care se pregătesc să susţină examenul de bacalaureat.

În cadrul proiectului, intitulat „Nottara citeşte cu tine!”, o operă literară a unui autor clasic, lecturată de actori, va fi transformată în audiobook.

Elevii au ocazia să decidă dintre patru texte propuse: „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, „Alexandru Lăpuşneanu” de Costache Negruzzi, „Ion” de Liviu Rebreanu (selecţie) şi „Enigma Otiliei” de George Călinescu (selecţie).

Ce trebuie să facă

Pe paginile de Facebook şi Instagram ale teatrului puteți vota sub forma unui comentariu, până pe 21 februarie. Opera câştigătoare va fi înregistrată şi lansată în timp util pentru a fi ascultată în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenţi să descopere lumile fascinante create de marii noştri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct şi aşa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipseşte gura sobei, dar povestitori avem, de nuanţe şi intonaţii nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul şi să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?„, a declarat Marinela Ţepuş, managerul instituţiei.

sursa foto: ebookfriendly.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol