25 ianuarie 2023, 20:14

Un nou record pentru înotătorul Avram Iancu: traversarea Canalului Bristol, în 10 ore și 45 de minute

Sportivul Avram Iancu s-a întors acasă după o nouă performanță remarcabilă. Bibliotecarul din Petroşani este singurul român care a trecut înot Canalul Bristol, dintre Anglia și Țara Galilor.

A reușit să treacă cu brio peste acest test de rezistenţă în 10 ore și 45 de minute. Și a povestit pentru Știrile TVR întreaga experiență.

Ape reci, curenți puternici, pe scurt, o cursă de anduranță. Așa descrie sportivul din Petroșani aventura sa în canalul Bristol. Deși distanţa în linie dreaptă era de circa 25 de kilometri, în total, Avram Iancu a fost nevoit să înoate mai mult.

Cursa a fost monitorizată de Bristol Channel Association, autoritatea juridică care supraveghează înotul în acest canal. La final, performerul român a fost întâmpinat de conaționali, la mal.

Sportivul din Petroșani a obținut anul acesta și titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise, după ce a reușit anul trecut în premieră mondială să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre. Avram Iancu mai are la activ traversarea înot a Canalului Mânecii, dar și parcurgerea Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de peste 2.800 de kilometri.

Sursa foto: Avram Iancu/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol