28 noiembrie 2022, 13:00

Un nou single Grimus: ”Soarele (răsare și singur)”

Grimus a lansat un nou single – ”Soarele (răsare și singur)” si anunță datele de lansare ale noului album de studio.

Cel de-al 4-lea cântec de pe viitorul album de studio este intitulat „Soarele (rasare și singur)” și anunță turneul național de promovare al albumului „Abandonic”.

Piesa ”Soarele (răsare și singur)” vorbește despre pierdere și renaștere și a fost compusă în timpul pandemiei. Sună…așa cum băieții deja ne-au obișnuit, adică între bine și impecabil.

„Abandonic”

Noul album de studio Grimus se va numi „Abandonic” si va conține 13 piese în limba română.

„Abandonic s-a născut în anul 2020 în lockdown, în incertitudine şi izolare, la distanță de tot ceea ce a însemnat normal până în acel moment. Majoritatea ideilor au fost compuse acustic, trimise colegilor de trupă şi construite fără să ne întâlnim propriu-zis. Le-am păstrat în stadiul de machete până în punctul în care am reuşit să ne întâlnim în studio în şi să le înregistrăm. Numele albumului se referă la teama de a fi abandonat şi surprinde cumva atmosfera generală din piese, sunetul singurătății, neliniştii dar şi al unei aşteptări încremenite, o furie surdă. Unele versuri sunt repetate obsesiv, la fel cum rutina zilelor se reflectă în mod obsesiv în gânduri. Abandonic s-a definitivat în timp ce lumea pe care o ştim a trecut de la pandemie la război, e o oglindă a nesiguranței noastre în fața unor evenimente pe care nu le putem controla. E speranța noastră la o lume mai vie, mai sinceră şi mai puțin suferindă.” spune Vali Rauca, Grimus.

Să ascultăm ”Soarele (răsare și singur)”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol