14 iunie 2021, 5:20

Un nou studiu arată că atunci când tragi apa la toaletă s-ar putea răspândi boli

Virusul poate fi răspândit de la om la om prin particulele eliberate prin respirație.

Cercetătorii au descoperit recent că la toaletă, atunci când este trasă apa, unele picături pot ajunge chiar și la un metru distanță de vas. Lucru care face ca unii patogeni, virusuri și bacterii să rămână în aer mai mult de un minut.

Viteza de răspândire este și mai mare atunci când o toaletă e folosită frecvent, ca în cazul toaletelor unor familii numeroase, sau al toaletelor publice care servesc o zonă dens populată„, explica Ji-Xiang Wang, cercetător al Universității Yangzhou din China, potrivit ziare.com.

Cercetătorii au folosit simulările computerizate pentru a aproxima mișcarea picăturilor într-un vas de toaletă după ce se trage apa. Sunt studiate două tipuri de toalete, unul în care apa intră în vasul de toaletă dintr-o singură sursă și unul în care apa se scurge în vas pe întreaga margine a vasului de toaletă.

Rezultatul este unul îngrijorător, 40% până la 60% dintre particule ajung deasupra scaunului de toaleta. Cercetători au ajuns la concluzia că fluidele și particulele din vasul de toaletă pot ajunge în aer.

Pentru a reduce răspândirea particulelor din vasul de toaletă soluția este de a închide capacul înainte de a trage apa.

sursa foto: pxhere.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.