20 februarie 2020, 9:51

Un nou succes pentru România înregistrat în Cartea Recordurilor

Pe data de 31 octombrie 2018, ( Ziua Internațională a Economisirii ) un număr de 13.230 de cetățeni din 25 de orașe au reușit să câștige un nou titlu demn de Cartea Recordurilor.

Evenimentul a constat în cea mai are lecție de educație financiară, conform Băncii Comerciale Române (BCR). Acest record a fost consemnat ieri, 1 noiembrie, de către trimișii Guiness World Records.

Sură foto: Facebook.com

Pentru recunoașterea câștigului și validarea acestuia a fost nevoie de un număr de cel puțin 5.624 de persoane.

Numărul reprezintă și participanții la vechiul record înregistrat în Statele Unite ale Americii, după o acțiune asemănătoare.

Recordul aparţine românilor şi României, reuşita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educaţie, drumul spre independenţă financiară trece prin educaţie.Recordul aparţine oamenilor care au intrat în sălile de curs şi celor care nu au reuşit, dar şi-au dorit.Recordul aparţine colegilor mei care demonstrează şi cu această ocazie că banking înseamnă în primul rând oameni şi comunităţi în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reuşit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga ţară.România are nevoie de încredere, iar această încredere se naşte din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ţine de viitorul fiecăruia dintre noi.Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziţie resursele, inclusiv şi mai ales educaţionale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România„, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR remis Agerpres.

Ultimele informații transmise de către Grupul Erste scot în evidență că românii nu economisesc mai deloc. Aproximativ 17% din cetățenii României fac din economisire o prioritate, iar restul de 83% reușesc să strângă doar surplusul de bani ramași la final de lună sau de an.

Problema vine și de la oameni, deoarece aproximativ o treime dintre aceștia sunt de părere că nu se pricep cum să își împartă banii.

Contrar acestor informații numărul românilor care se consideră documentați în domeniul financiar este în creștere de la an la an. Un calcul recent scoate în evidență și că doar patru din zece persoane nu se cred informate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.