10 aprilie 2021, 14:00

Un nou VACCIN. Johnson&Johnson va cere aprobarea pentru UE

În săptămânile următoare, compania Johnson&Johnson va cere aprobarea autorităților europene, după ce joi a cerut deja același lucru agențiilor de reglementare din SUA, pentru folosirea în regim de urgență a vaccinului său.

Solicitarea către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) va fi analizată în comitetul pentru vaccinuri pe 26 februarie, și este posibilă autorizarea lui a doua zi – dacă lucrurile vor merge la fel de bine ca în cazul vaccinurilor de la  Pfizer/BioNTech și Moderna.

Conform datelor furnizate până acum de Johnson&Johnson, vaccinul are o rată de 66% în prevenirea infecțiilor (85% în cazul celor grave)  și se administrează într-o singură doză.  De asemenea, el nu are nevoie nici de transport cu congelatoare, scrie Reuters.

Vaccinul J&J folosește un virus de răceală obișnuită (adenovirusul tip 26) pentru a introduce proteine ale coronavirusului în celule și a declanșa un răspuns imunitar, scrie hotnews.ro.

Testele clinice au implicat aproape 44.000 de voluntari din opt țări, nivelul de protecție contra Covid-19 fiind de 72% la testele din SUA, 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, unde circulă variante ale coronavirusului.

Compania  va putea să furnizeze vaccinul pentru inoculări începând cu luna martie, având deja doze produse. Statele Unite au un contract pentru 100 de milioane de doze, în schimbul cărora va plăti 1 miliard de dolari.

Obiectivul J&J este de a produce 1 miliard de doze în 2021, în unități din SUA, Europa, Africa de Sud și India.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.