21 februarie 2020, 13:41

Un nou val de căldură lovește România. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică și disconfort termic

Ne așteaptă trei zile de disconfort termic și instabilitate atmosferică, cu temperaturi de 36 de grade, dar și ploi, vânt și grindină, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

Astfel, în zilele de marți, miercuri și joi, temperaturile vor fi de 36 de grade, fapt ce va face ca atmofera să fie insuportabilă, iar disconfortul termic să fie ridicat. Totodată, local în zonele vestice, sudice şi sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Maximele se vor se vor situa frecvent între 32 şi 34 de grade în majoritatea zonelor de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia şi Muntenia se vor atinge valori de 35 – 36 de grade.

Seara vor fi semnalate manifestări de instabilitate atmosferică (averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase şi montane şi pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului, mai anunță Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

Sursă Foto: gorjeanul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.