16 ianuarie 2023, 9:31

Un nou zbor va lega două destinații neobișnuite din România și Italia

Din această primăvară, compania Aeroitalia va opera pe Aeroportul Internațional Oradea două zboruri pe săptămână dinspre și spre Aeroportul Internațional Forlì din regiunea Emilia-Romagna, în apropiere de Bologna și de Rimini.

Anunțul a fost făcut joi de Andrea Gilardi, director de marketing și business aviation al Aeroportului din Forlì, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Ugo Calvisa, vicepreședinte executiv al Aeroitalia.

În conferința menționată, s-a vorbit despre un parteneriat amplu pe care operatorul aerian Aeroitalia, lansat pe piață în 2022, îl are cu Aeroportul Forlì, baza sa.

Astfel, au fost anunțate în total pentru sezonul de vară 2023 un număr de 18 rute (10 interne și 8 internaționale) care vor fi operate de pe această aerogară.

Zborurile spre și dinspre Oradea au fost prezentate, relatează presa din Italia, ca făcând parte din categoria celor care vizează românii care locuiesc în peninsulă și care vor să călătorească între cele două destinații.

Boardingpass.ro scrie că zborul Forlì – Oradea ar urma să fie operat în zilele de luni și de vineri. Același portal arată că zborurile ar putea fi făcute cu aeronavele ATR 72-600 ale noii companii românești Air Connect.

De asemenea, TeleRomagna24.it informează că operarea zborurilor este rezultatul unui parteneriat între Aeroitalia și Aeroportul Forlì, în cadrul căruia aerogara contribuie cu 7,3 milioane de euro.

O parte dintre noile rute vor fi operaționale din luna martie, în timp ce spre și dinspre Oradea se va zbura din 7-8 aprilie, la fel ca spre Belgrad.

Potrivit site-ului de știri forlitoday.it, prețurile biletelor încep de la 39,9 euro. Deocamdată, însă, pe platforma operatorului aerian, Aeroitalia, nu pot fi cumpărate bilete spre sau dinspre Oradea.

Sursa foto: boardingpass.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol