17 mai 2021, 1:02

Un oficial de la Beijing recunoaște că eficacitatea vaccinurilor chinezești anti-Covid-19 este scăzută

Eficacitatea vaccinurilor chinezești împotriva Covid-19 este scăzută, a admis un oficial de la Beijing, care sugerează că o combinare a serurilor ar putea crește gradul de protecție.

Astfel, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, Gao Fu, a afirmat că vaccinurile chinezești “nu au rate de protecție foarte ridicate”.

Este în curs de analiză dacă ar trebui să folosim vaccinuri diferite, dezvoltate cu tehnologii diferite, pentru procesul de imunizare”, a declarat Gao Fu, citat de The Guardian.

Sunt primele declarații ale unui oficial chinez care confirmă rezultate obținute în unele studii realizate în afara Chinei privind rata de eficacitate a vaccinurilor chinezești.

Un studiu realizat în Brazilia a indicat că vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac are o rată de eficacitate de doar 50,4% în prevenirea cazurilor simptomatice de Covid-19. Spre comparație, vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna au rate de eficacitate apropiate de 95%.

Comentariile oficialului chinez ar putea stârni îngrijorare în statele care au cumpărat sau primit vaccinuri chinezești.

Guvernul de la Beijing a distribuit sute de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 altor state și a încercat prin diferite canale să semene neîncredere în vaccinurile occidentale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.